Zaproszenie do złożenia oferty cenowej na usługę cateringową w zakresie dożywiania uczniów w ZSP w Stąporkowie
- Drukuj"/> artykuł: Zaproszenie do złożenia oferty cenowej na usługę cateringową w zakresie dożywiania uczniów w ZSP w Stąporkowie"/>
- Zapisz jako pdf"/> artykuł: Zaproszenie do złożenia oferty cenowej na usługę cateringową w zakresie dożywiania uczniów w ZSP w Stąporkowie"/>
Stąporków, dnia 08.08.2016 r.
ZSP.262.4.2016
ZAPYTANIE OFERTOWE
dotyczące zamówienia o wartości szacunkowej nieprzekraczającej w skali roku wyrażoną w złotych równowartość kwoty 30 000,00 euro
Nazwa i adres Zamawiającego:
Nazwa: Zespół Szkół Publicznych w Stąporkowie
Ulica, nr: ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 114
Kod, miejscowość: 26-220 Stąporków
Tel: 41/37-41-517
Fax: 41/37-41-515
NIP: 658-19-81-119
REGON: 292894755
e-mail sp2staporkow@op.pl
godziny pracy: pn. - pt. od 7:30 do 15:30
Dyrektor Zespołu Szkół Publicznych w Stąporkowie
zwraca się z prośbą o przesłanie oferty cenowej na usługę cateringową w zakresie dożywiania uczniów w Zespole Szkół Publicznych w Stąporkowie
- I. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
- Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowywania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych (zupa lub drugie danie) dla uczniów Zespołu Szkół Publicznych w Stąporkowie, tj. Szkoły Podstawowej Nr 2 i Gimnazjum.
- Zamawiający planuje, że:
- dziennie należy dostarczyć średnio 70 obiadów,
- w roku szkolnym szkolnym 2016/2017 należy dostarczyć około 12 250 obiadów, tj. 70 obiadów x 175 dni.
- Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów do 20%. Ewentualne zmiany ilości zamawianych obiadów Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do godziny 9:00 danego dnia.
- Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki rzeczywiście wydane dzieciom zgodnie z codziennym zapotrzebowaniem.
- Dostawa posiłków będzie odbywać się począwszy od dnia 12.09.2016 r. do 23.06.2017 r. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii zimowych, wakacji i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki – o godzinie 11:15. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia szkoły, dostawa obiadu odbędzie się o innej godzinie – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.
- Wykonawca będzie dostarczał dekadowy jadłospis przygotowany na 10 dni (z co najmniej 3-dniowym wyprzedzeniem), z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw – do akceptacji Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym jadłospisem.
- Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania i dostarczania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
- Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną, wielkość posiłków oraz normy produktów dla uczniów w wieku 6-13 lat (szkoła podstawowa) i uczniów w wieku 14-16 lat (gimnazjum). Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów oraz na bazie Fast Food lub mrożonych potraw.
- Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe:
- w dekadzie Wykonawca będzie przygotowywał: 5 x zupę i 5 x drugie danie,
- zupa: gramatura – ok. 350-450 ml
- pieczywo – 50 g
- drugie danie:
sztuka mięsa / drób / ryby – 100 g
kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
surówka / warzywa gotowane – 150 g
pierogi, naleśniki, krokiety itp. - 400 g
kompot – 200 ml
- Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
- jadłospis musi być urozmaicony, nie dopuszcza się powtarzania rodzajowo tych samych potraw w ciągu 2 tygodni,
- w dekadzie musi być dostarczone, co najmniej 3 razy drugie danie mięsne lub rybne wraz z surówką,
- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
- do przygotowania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli,
- zupy muszą być przygotowane na wywarze warzywno-mięsnym,
- ważna jest estetyka potraw i posiłków.
- Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
- Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków każdego dnia, przez okres 72 godzin w ilości 150 g, z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbko pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
- Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług (np. do sprawdzania wagi posiłku).
- Transport posiłków musi odbywać się w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw (termosy powinny być dublowane tj. przy dostawie obiadu pełne wymieniane na puste), środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności.
- Dostarczanie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt.
- Zamawiający posiada własne naczynia (talerze, kubki, sztućce).
- Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki szkolnej.
- Koszty związane z wydawaniem obiadów, myciem naczyń i termosów, sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający – nie należy tych kosztów ujmować do kalkulacji ceny obiadu.
WARUNEK
- stworzyć możliwości odpłatnego zakupu obiadów dla pozostałych uczniów i nauczycieli
Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone we wzorze umowy – Załącznik nr 4 do zapytania ofertowego.
- II. TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA
Dożywianie uczniów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 12.09.2016 roku do 23.06.2017 roku, tj. w roku szkolnym 2016/2017, z wyłączeniem przerw świątecznych, ferii zimowych, wakacji i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki, o których Zamawiający poinformuje Wykonawcę zgodnie z kalendarzem danego roku szkolnego.
- III. MIEJSCE I TERMIN SKŁADANIA I OTWARCIA OFERT
Ofertę należy złożyć w zamkniętej kopercie, na której należy umieścić nazwę i adres Zamawiającego, nazwę i adres Wykonawcy oraz napis: „Zapytanie ofertowe na dożywianie uczniów Zespołu Szkół Publicznych w Stąporkowie” do dnia 17.08.2016 r. do godz. 14:00 w sekretariacie ZSP Publicznej Szkoły Podstawowej Nr 2 w Stąporkowie lub wysłać pocztą na ww. adres Zamawiającego.
Oferty, które wpłyną po terminie nie będą zakwalifikowane do postępowania ofertowego.
Otwarcie ofert odbędzie się dnia 18.08.2016 r. o godz. 10:00 w siedzibie Zamawiającego.
- IV. OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY
Ofertę cenową należy przygotować na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do zapytania ofertowego.
Wykonawca jest zobowiązany do określenia ceny jednostkowej posiłku brutto wyliczonej jako średnia cen jednostkowych brutto za zupę i za drugie danie.
Do realizacji przedmiotu zamówienia zostanie wybrana najtańsza oferta spełniająca wymogi określone w zapytaniu ofertowym.
Oferta powinna zawierać następujące dokumenty:
- Formularz ofertowy – załącznik nr 1
- Oświadczenie – załącznik nr 2
- Doświadczenie zawodowe – załącznik nr 3
- Wzór umowy – załącznik nr 4 (parafowany przez Wykonawcę)
Tylko oferta kompletna, zawierająca wszystkie wymagane przez Zamawiającego załączniki, zostanie dopuszczona do oceny.
O wyborze oferty najkorzystniejszej Zamawiający powiadomi Wykonawcę telefonicznie.
Szczegółowych informacji dotyczących przedmiotu zamówienia udziela Dyrektor Zespołu Szkół Publicznych w Stąporkowie mgr Joanna Bernat tel. 41/374-15-17 lub 41/374-10-82.
Dyrektor
mgr Joanna Bernat
Załączniki
- catering-2016-2017-zapytanie-ofertowe.doc (116.00 KB)
Metryczka
Wytworzono: | 2016-08-09 00:00 | przez: Wojciech Ćwik |
---|---|---|
Opublikowano: | 2016-08-09 00:00 | przez: Wojciech Ćwik |
Podmiot udostępniający: | Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 2 w Stąporkowie | |
Odwiedziny: | 676 |
Rejestr zmian
- Brak wpisów.